Svårt med föräldrarskap

Att vara nybliven förälder är verkligen ingenting man vänjer sig vid över en natt. Faktum är att det här med att var förälder är något man växer in i och helt plötsligt så undrar man hur livet innan barn såg ut. Man lär sig helt enkelt under vägens gång och räkna med att man kommer att göra små misstag.

Men även det måste få vara okej. Att vara förälder är verkligen ingen räkmacka och alla är tillåtna till att göra misstag emellanåt. Ingen är perfekt, inte ens du själv. Det är tusen gånger bättre att fokusera på barnets hälsa och välmående, än att fokusera och vara rädd att misslyckas som förälder. Det är lätt att man tappar fokus när man vill sitt barns bästa.

Det spelar alltså ingen roll huruvida man bor i norra eller södra Sverige. Eller om man är en ung eller gammal förälder. Det kanske inte är lika lätt att hitta en bra BVC i Göteborg som det är i Stockholm, men det betyder ju inte att du är en dålig förälder! Man gör det man kan utifrån sina förutsättningar. Och så länge man älskar sitt barn och vill dess bästa så kan inte särskilt mycket gå fel.