Nyttig supermat från naturen

Naturen har ett så pass stort skafferi av naturliga tillskott och läkemedel som tyvärr ibland kan komma i skymundan av andra typer av konstgjorda medel och tillskott. Gojibär och Macapulver är några exempel på produkter som visar på att det naturliga och ekologiska oftast är det mest nyttiga och hälsosamma alternativ. Både för våra kroppar och vår miljö. Dessa produkter är inte bara goda utan även ett sätt att få i sig nyttiga och välbehövliga mineraler och vitaminer från en naturlig källa.

 

Gojibär innehåller faktiskt alla de nödvändiga aminosyrorna som finns i protein, utöver sina vitaminer och mineraler. För dem som inte är så förtjusta i alltför söta frukter och godis är gojibären ett bra alternativ då de inte är lika söta som en del andra frukter som man kan blanda i sin müsli på morgonen eller till mellanmålet på eftermiddagen.

I Sverige dricks en hel del kaffe, både i samband med den sociala samvaron men även för att pigga upp och ge tillfällig energi. Macapulver kan ses som ett substitut till kaffe, med skillnaden att macapulvret är en energihöjare med betydligt fler goda egenskaper. Då pulvret är så pass rikt på bra tillskott av mineraler, vitaminer, magnesium och kalcium, har det ibland annat i Peru använts för att minska bland annat mensvärk och trötthet.