Kaffe för hälsans skull!

Att svenskar älskar att dricka kaffe, beställa nespresso kapslar, baka med kaffe, köpa kaffe i mängder och ha doftljus med doft av kaffe är ett faktum. Vi älskar verkligen att dricka kaffe här i Sverige, och det gör vi rätt i! Det finns massor av anledningar till att dricka kaffe, bland annat för att man vid intag av den koffeinhaltiga drycken presterar och ökar muskelbyggandet vid träning. På svd.se kan man läsa en väldigt intressant artikel på just detta ämne:

Kaffe är inte bara uppiggande för den morgontrötte. Ny australisk forskning visar att en kopp java ihop med kolhydrater efter ett träningspass hjälper din kropp att återhämta sig snabbare, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Det är forskare vid RMIT University i Melbourne som lyckats visa att koffein som intas tillsammans med kolhydrater, till exempel bröd, spannmålsprodukter, potatis, frukt och grönsaker förhöjer kroppens produktion av glykogen, ett ämne som bidrar till att bygga upp muskler.

Resultatet av studien som publiceras i Journal of Applied Physiology visar att de som deltagit i programmet och fått i sig koffein till maten efter träningen hade 66 procent mer glykogen i kroppen än de som bara drack vatten.(Läs hela artikeln här).

Det finns alltså andra anledningar till att dricka kaffe än att bara vakna till på morgonen. Dricker man kaffe innan träningen kan även prestationen öka i och med att kroppen blir piggare. Det gäller dock att inte dricka för mycket, utan det är alltid bra med en lagom mängd. Precis som med allt annat här i livet!