Att unna sig ett glas vin

Idag skriver vi om hälsa och vin. För även om det inte är fysiskt hälsosamt att kanske dricka vin så är det psykiskt bra att ibland unna sig ett riktigt gott vin, till maten. För en lever bara en gång.

Altissimos.seDet finns en hel del att läsa igenom när man vill få reda på om vin är okej för hälsan eller inte, om det faktiskt är okej att dricka ett glas vin om dagen och att det inte är farligt. Ja alla säger ju olika, men man får nog gå till sig själv och bestämma helt själv, om man tycker att man kan unna sig lite gott vin då och då. I SvD kunde vi nyligen läsa att även ett glas vin inte är direkt hälsosamt men däremot är det gott och trevligt, men samtidigt säger vissa forskare att så inte är fallet utan att ett glas vin om dagen har en skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes och annat.

Till den övertygade vinälskaren

Men den som ändå kan unna sig ett glas vin då och då, med gott samvete, kanske efter en lång arbetsvecka, kan nog inspireras av denna lista från DN – där 14 viner som bara kostar en dryg hundralapp listas. Vissa viner kan beställas och andra är bara att plocka från en hylla på Systembolaget. Sedan gäller det ju alltid att man ska dricka måttligt och med förnuftet på sin sida, det är hälsovådligt att göra annat. Med i listan finns sex vita viner och åtta röda, och vinerna kommer från alltifrån Italien, Frankrike, Spanien till Sydafrika, Tyskland och Österrike. Sedan gillar vissa söta viner och andra torra, vissa fylliga och andra ungdomliga och lätta med fruktinslag, shiraz druvan är mäkta populär. Det är helt olika och beror också på vad för mat man äter till vinet. Det går dessutom utmärkt väl att beställa vin via nätet, något som fler och fler upplever och uppskattar, särskilt när de redan har en massa att göra och inte hinner till Systembolaget efter jobb och liknande.